20
sep

Gemeente Voorst wint GOUD in landelijke groencompetitie Entente Florale 2018

Categorieën: Toerisme, Wonen (20 september 2018)

TROTS ... dat mogen alle inwoners van de gemeente Voorst vandaag zijn!

Nationale groencompetitie 'Entente Florale 2018'
Vandaag is het de Nationale Groendag en vanochtend was in Den Haag de landelijke uitreiking van de groencompetite Entente Florale 2018. Het centrale thema van de dag was ‘Veerkrachtige GroeneStad: verduurzamen, verdichten en vergroenen. Van stad én dorp. Dorpskern Twello werd genomineerd door een professionele landelijke jury om deel te nemen aan deze competitie. Naast dorpskern Twello, werden ook Vorden (gemeente Bronckhorst) en IJlst (gemeente Súdwest-Fryslân) genomineerd.

Jurydag 15 juni 2018 ...
Vanaf het moment dat de nominatie bekend was, is er met vele medewerkers van de gemeente Voorst maandenlang keihard gewerkt om de gemeente Voorst zo realistisch én goed mogelijk te presenteren op 15 juni 2018. Want die dag bezocht een professionele jury de gemeente Voorst. De jury kreeg een uitgebreide presentatie over zes (door de jury vastgestelde) thema’s, t.w.: 

1. Ruimteljike visie en kwaliteit 

2. Cultuurhistorie en erfgoed 

3. Stedelijk groenstructuur en buiteninrichting 

4. Landschap, ecologische kwaliteit en biodiversiteit  

5. Gezonde leefomgeving en recreatie 

6. Duurzaamheid; mens, markt & milieu (incl. toerisme) 

7. Communicatie en participatie


Na deze presentatie startte de rondgang langs de juryroute. Een deel was te voet, een deel op de fiets en als afsluiting toonden wij de jury vanuit een bus vele mooie plekjes binnen de gemeente Voorst. En toen was het afwachten .... tot vandaag: de dag van de prijsuitreiking. En wij wonnen zojuist dus GOUD. Onderdeel van deze prijs is een gedetailleerd juryrapport, waarin serieuze adviezen worden gegeven om de gemeente Voorst de komende jaren nóg mooier te maken. Daarmee gaan wij graag aan de slag!

Trots en een mooie film
Normaal zeggen wij “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”. Daarom hebben wij bij alle voorbereidingen óók geprobeerd ons zelf te blijven. En wie de gemeente Voorst is én waar alle inwoners trots op mogen zijn, is verbeeld in een schitterende film. Kijkt u met ons mee!

Gemeente Voorst wint GOUD op Entente Florale 2018

Ga terug naar het overzicht
Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data