Reportage John en Gerdie

Gewoon de knop omzetten en doen!

John (73) en Gerdie (68) Heijink zijn de eerste bewoners van een huurhuis (bouwjaar 1973) in Voorst. Hun zoon en dochter wonen zelfstandig. Sinds vorig jaar hebben zij zonnepanelen op het dak waar ze erg blij mee zijn. John heeft als hobby computeren en Gerdie maakt sjaals en schrijft in haar kerstkaarten mooie teksten in kalligrafie (schoonschrift). Gerdie doet vrijwilligerswerk voor de kerk en De Benring. Samen kijken ze graag televisie en dan vooral naar sport. Lees hier de reportage.

Duurzaam in het dagelijks leven

Voorst gaat voor duurzaam, een belangrijke doelstelling is om als gemeente energieneutraal te worden. De inwoners van de gemeente spelen een grote rol hierbij. Zij kunnen energie besparen of zelf opwekken. CO2-besparing is dan niet de enige winst, een energiezuinige woning zorgt ook voor een lagere energierekening en een verbeterd wooncomfort.

Vergelijk mijn energieverbruik
Bent u benieuwd of uw energieverbruik hoog, gemiddeld of laag is? Check de adviesmodule van MilieuCentraal op milieucentraal-advies. Vul de vragen in en ontdek of u meer of minder energie verbruikt dan anderen die net zo wonen als u.

Snel energie besparen
Energie besparen is heel simpel en hoeft niet gelijk veel geld te kosten. Op kennis.greenhome.nl staat een gratis e-book met 50 besparingstips om uw energieverbruik in huis te verlagen! En huurders die een lager energierekening willen en meer wooncomfort kijken op woonbond.nl/energie-besparen.

Onderhoud cv-ketel
Een goede afstelling en regelmatig onderhoud van de cv-ketel vergroten uw comfort en de veiligheid in huis en voorkomen een onnodig hoge energierekening en reparatiekosten. Een deel van het onderhoud en de afstelling is zelf te regelen. Voor groter onderhoud neemt u contact op met een erkend cv installatie- en onderhoudsbedrijf.

Groene overstap
Wilt u nog een paar duurzame stappen nemen aan het einde van het jaar? De Consumentenbond onderzocht samen met milieuorganisaties wie de groenste energieleverancier is: consumentenbond.nl/de-groenste-energieleverancier. En op eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/ staat een overzicht hoe banken scoren op duurzaamheid en mensenrechten voor als u wilt overstappen naar een bank die het beter doet.

Winactie ‘Voorst gaat voor duurzaam’

De gemeente Voorst helpt u graag bij het besparen van energie en het zelf opwekken van energie met duurzame projecten, zoals een collectieve-inkoopactie samen met EnergieRijk Voorst. De energiecoaches komen u graag thuis informeren over de energiebesparingsmogelijkheden in uw woning. Ron Stet, de energieadviseur van de gemeente Voorst informeert u ook graag over de technische en financiële mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning. En u maakt kans op één van de leuke duurzame prijzen in de winactie als u gebruik maakt van één of meerdere van deze activiteiten tijdens de campagne ‘Voorst gaat voor Duurzaam!’. De winactie loopt nog tot en met 30 december. Kijk voor meer informatie op: www.voorst.nl/voorst-gaat-voor-duurzaam/winactie/

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data