Voorst 200

1818 - 2018
Op 1 januari 1818 vond de eerste raadsvergadering van de nieuw gevormde gemeente Voorst plaats aan de Dorpsstraat in Twello. Deze nieuwe gemeente Voorst ontstond door samenvoeging van de kerspelen (kerspel is de oude naam voor kerkgemeente) Nijbroek, Twello, Wilp en Voorst. Een heuglijk feit om samen met alle inwoners van de hele gemeente Voorst te vieren.

Rondom de historische plek in het huidige restaurant Swinckels werd in de Dorpskerk, Gebouw Irene en het oude gemeentehuis precies 200 jaar later op maandag 1 januari 2018 tussen 14.00 uur en 16.00 uur de start van ons jubileumjaar gevierd. 

200 Jaar samen: van toen naar nu, voor en door Voorsternaren 
Het was een middag van elkaar ontmoeten en de 200-jarige Voorster geschiedenis in haar verschillende facetten  zoals ontspanning, kunst en cultuur, commercie, politiek en burgerschap, te beleven. En we hebben ook samen geklonken op een mooi, sociaal en verbonden nieuw jaar in onze prachtige gemeente.

Onze gemeente Voorst is prachtig om te wonen, te werken, te ondernemen en te recreëren. Talent kan hier volop tot ontwikkeling komen. Maar vooral ook prachtig vanwege de betrokkenheid en de saamhorigheid van onze inwoners. Een voorbeeld hiervan is de werkgroep Voorst 200 jaar die bestaat uit enthousiaste inwoners, vertegenwoordigers van stichtingen, verenigingen, de oudheidkundige Kring en het bedrijfsleven. Allemaal Voorsternaren die voortvarend de mouwen opstroopten om een interessant programma voor jong en oud samen te stellen en te presenteren. Daarnaast al die enthousiaste vrijwilligers die in de voorbereiding en op de dag zelf hebben geholpen om er een mooi jubileum voor en door inwoners van te maken. En de vele sponsoren die deze happening mede mogelijk hebben gemaakt. Dit is iets waar wij allemaal samen als gemeenschap trots op mogen zijn. 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data