Fietspad De Fliert

De Gemeente Voorst  treft voorbereidingen voor de aanleg van een fietspad langs de Fliert. Het fietspad langs de Fliert loopt tussen de Voordersteeg en de Vermeersweg is een uitwerking van het bestemmingsplan De Schaker. Het aan te leggen fietspad vergroot de bereikbaarheid voor fietsers en wandelaars en de toeristische waarde van onze gemeente.  Het Waterschap gaat het riviertje herinrichten en optimaliseren. 

Waterschap

In de Fliert zone wordt ecologie gecombineerd met recreatief gebruik. De Gemeente legt het fietspad aan. Het Waterschap Vallei en Veluwe draagt zorg voor de ecologische inrichting en kwalitatieve verbetering van de Fliert.  De waterkwaliteit wordt verbeterd en het leefgebied voor planten en dieren in en om het water wordt verbeterd. Ten noorden van de Voordersteeg komt een ecologische verbindingszone met een lengte van 1,8 km.

Aanleg fietspad

De gemeente draagt zorg voor de aanleg van het fietspad. Dit fietspad wordt uitgevoerd in duurzaam beton, dat zeker vijftig jaar mee kan. Daarnaast heeft het beton weinig onderhoud nodig. De aanleg van het fietspad start in 2020. Wanneer het gebied toegankelijk is gemaakt, fietst u straks tussen weilanden en meanderend schoon water vol met planten en kleine dieren. 

Informatie

Heeft u nog vragen over dit project, neem dan gerust contact met Jelle Koopman op. Zijn e-mail is Jelle.koopman@voorst.nl

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data