Openbaar Vervoer

Station Twello

De meeste dorpen binnen de gemeente Voorst zijn per openbaar vervoer bereikbaar. Ofwel per trein,  buurtbus of regiotaxi.

De trein

Met de trein kom je makkelijk naar de gemeente Voorst. Behalve een station in Twello zijn er de stations Voorst-Empe en Klarenbeek. Alle informatie over de dienstregeling vindt u op de website van de NS.

De bus en buurtbus

De buurtbus is een kleine bus voor maximaal acht passagiers. In gemeente Voorst rijden de buurtbuslijnen 506 (Twello – Apeldoorn),  507 (Twello – Voorst) en 508 (Twello – Klarenbeek). Deze bussen worden gereden door de vrijwilligers van de buurtbusvereniging Stedendriehoek. Daarnaast rijden de stationsbussenlijnen 170 (Epe – Twello) en 171 (Twello – Deventer). De stadsbus lijn 15 rijdt vanaf Apeldoorn CS naar Twello, door de wijken. Informatie over de dienstregeling en de tarieven van deze buslijnen vindt u op de website van Syntus Gelderland.

De regiotaxi

Regiotaxi Gelderland is er voor iedereen, van jong tot oud en van individuele reizigers tot groepen. Ook mensen die aangepast vervoer nodig hebben, maken veelvuldig gebruik van de Regiotaxi. Voor reizigers die regelmatig de Regiotaxi gebruiken is er een speciale klantenpas. De Regiotaxi Gelderland is een vorm van collectief vervoer. U (kunt) de taxi regelmatig moeten delen met andere passagiers. Uw rit kan daardoor wat langer duren dan normaal. Informatie over de werkwijze en de tarieven van deze taxi's vindt u op de website van Regiotaxi Gelderland.

OV-Chipkaart

Gemeentedemo afbeelding

De OV-chipkaart is een landelijk betaalmiddel in het openbaar vervoer. Nog niet op alle buurtbuslijnen  kunt u al reizen met de OV-chipkaart. In deze buurtbussen dient u nog gewoon te betalen. U vindt meer informatie over de OV-chipkaart op de website van provincie Gelderland en op de landelijke website www.ov-chipkaart.nl.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data