Beheer erf en landschap

De gemeente Voorst is een groene gemeente en mede door haar ligging tussen het IJssel dal en de Veluwe kent het landschap van de gemeente Voorst zeer veel variatie. Voorst heeft zeven verschillende landschapstypen. Elk met haar eigen kenmerken en uitstraling. Deze afwisseling geeft het landschap een mooi en herkenbaar karakter. Het behoud van dit landschap kunnen wij als gemeente Voorst niet alleen. Daar hebben we uw hulp bij nodig. De plaats waar u woont, maakt onderdeel uit van het landschap. Hoe richt u uw erf in? Past dat ook in het landschap? En hoe voert u het onderhoud uit?

  Duik in het landschap

  Duik in het landschap

  Bent u benieuwd in welk landschapstype u woont? Neem dan een duik in het landschap en zie welke landschapselementen kenmerkend zijn voor uw directe woonomgeving.  

  Beheerinstructies met Jaap en Lex

  Beheerinstructies met Jaap en Lex

  Jaap en Lex geven u in deze praktische en humorvolle instructiefilmpjes uitleg over de aanleg en het onderhoud van uw landschapselementen. Stap voor stap laten zij u zien hoe u landschapselementen zoals knip- en scheerheggen, een hoogstamboomgaard of een houtsingel op een verantwoorde wijze aanplant en beheert