Honden

Een hond is voor veel mensen een deel van het gezin, een huisgenoot met wie je dagelijks optrekt. Voor hen betekent een hond gezelligheid, vriendschap en contact met andere mensen. Maar niet iedereen houdt van honden.

Honden kunnen ook overlast veroorzaken. Om deze overlast te verminderen, zijn er regels:

  • De hond zit altijd aan de riem, behalve op plaatsen waar dit niet vereist is.
  • Er zijn plaatsen waar honden niet zijn toegestaan, ook niet aan de riem. Daar mag u met uw hond dan ook niet komen. Denk bijvoorbeeld aan speelplaatsen of natuurgebieden. Laat de hond lopen op een plaats waar dit is toegestaan.
  • Wanneer uw hond bij het uitlaten ergens poept ruimt u dit meteen zelf op, tenzij het op een plek gebeurt waar dit is toegestaan.
  • Als u uw hond uitlaat heeft u altijd een hondenpoepzakje bij u om de hondenpoep op te ruimen.

Hondenbezitters zijn zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de uitwerpselen van hun hond. De gemeente heeft op diverse plaatsen hondenpoepbakken geplaatst, waarin het zakje kan worden gedeponeerd.
Meld blaf- en bijtincidenten met honden ook bij de gemeente. 

Overlast melden

U kunt gemakkelijk en snel online uw melding doen.
Uw melding wordt zo goed mogelijk behandelen als u:

  • Zo nauwkeurig mogelijk de plek van uw melding doorgeeft, bijvoorbeeld door een adres of het dichtstbijzijnde adres te vermelden.
  • uw contactgegevens aan ons doorgeeft. Als het nodig is neemt een medewerker van de gemeente contact met u op om de situatie te bespreken of een toelichting te geven.

De afhandeling van uw melding is niet afhankelijk van de manier waarop u de melding indient.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data