Wespen of Bijen

Wesp

Wespen kunnen veel overlast veroorzaken, met name tegen het einde van de zomer. Wespen gaan dan op zoek naar voedsel, zoetigheid en water. Hinderlijk is het als de wesp dit doet op uw terras. Veel mensen hebben angst voor wespen omdat ze kunnen steken.

Alléén de vrouwtjeswespen kunnen steken. Met wespen moet daarom enigszins voorzichtig omgegaan worden. Wespen kunnen, vooral als hun nest wordt verstoord, agressief worden waarbij ze de verstoorder achtervolgen om deze liefst meerdere keren te steken. Wespen hebben geen weerhaakjes aan de angel en kunnen telkens opnieuw steken.
Het dichtstoppen van de uitvliegopening(en) van een nest heeft geen zin, omdat de wespen net zolang zullen zoeken of knagen tot ze een andere uitgang hebben gevonden of gemaakt.

Wat doet de gemeente?

Heeft u op uw eigen perceel te maken met een wespenplaag, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Wij raden u echter sterk af om de wespen zelf te bestrijden. Het beste kunt u hiervoor een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.
Indien de overlast bijen betreft is het aan te raden om een imker in te schakelen. Voor gerichte informatie over bijen kunt u het beste contact opnemen met een Imkervereniging. De gemeente zal uitsluitend nesten laten verwijderen als deze zich op openbaar terrein bevinden en een zeer groot risico vormen.

Overlast melden

U kunt gemakkelijk en snel online uw melding doen.
Uw melding wordt zo goed mogelijk behandelen als u:

  • Zo nauwkeurig mogelijk de plek van uw melding doorgeeft, bijvoorbeeld door een adres of het dichtstbijzijnde adres te vermelden.
  • uw contactgegevens aan ons doorgeeft. Als het nodig is neemt een medewerker van de gemeente contact met u op om de situatie te bespreken of een toelichting te geven.

De afhandeling van uw melding is niet afhankelijk van de manier waarop u de melding indient.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data