Entente Florale Europe 2019

Na de succesvolle deelname van de gemeente Voorst aan de landelijke Entente Florale in 2018, nemen we dit jaar deel aan de Europese groencompetitie Entente Florale Europe. 

Tijdens deze internationale competitie binden wij als gemeente de strijd aan met landen uit heel Europa, die ook op groen gebied hun beste beentje voorzetten. Een jurybezoek aan de gemeente door een internationale jury zal een onderdeel vormen van onze deelname. 

Binnenkort kunt u hier het beleidsdocument voor deze competitie inzien. 

Over de Entente Florale Europe

De Entente Florale Europe is een Europese competitie voor dorpen en steden van alle maten van de Association Européenne pour le Fleurissement et le Paysage (AEFP) - vrij vertaald als Europese vereniging voor bloemrijkheid en landschap. Deze jaarlijkse competitie bestaat sinds 1975 en heeft vandaag de dag 9 Europese deelnemers. Nederland heeft haar eigen tak van deze vereniging.

De internationale competitie heeft als doel om de aandacht de vestigen op landschapsontwikkeling in combinatie met natuurbehoud, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op het behouden van biodiversiteit en om onderlinge samenwerking tussen overheid en burger te stimuleren. 

 

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data