Storing Drukriolering

Drukriool controleren op foutieve aansluitingen

Al het afvalwater bij panden in het buitengebied wordt via kleine gemalen weggepompt. Zo’n gemaal is aan de bovenzijde voorzien van een rode (waarschuwings) lamp. Bij een storing in de waterafvoer dient u eerst te kijken of deze lamp brandt. Als deze lamp brandt, is er een storing aan het gemaal.

Er kan echter ook een storing aan het gemaal zijn zonder dat de lamp brandt, bijvoorbeeld bij stroomuitval of een defecte lamp.

Problemen?

Wanneer er problemen zijn met de afvoer van het afvalwater dan dient als volgt te worden gehandeld:

Mocht er een storing zijn in de afvoer van de riolering, dan kan er gebeld worden met de gemeente Voorst, telefoon: (0571) 27 37 60. U kunt hier 24 uur per dag uw klacht melden. 

Als de lamp brandt ligt het probleem bij de Gemeente Voorst. De storing wordt dan zo spoedig mogelijk verholpen.

Als de lamp niet brandt zijn er twee mogelijkheden:

  1. Er zijn problemen met het gemaal. De storing wordt dan zo spoedig mogelijk verholpen.
  2. Er zijn geen problemen bij het gemaal. In dat geval wordt men hiervan in kennis gesteld en dient er gehandeld te worden als bij een aansluiting op de vrijvervalriolering. Het ontstoppingsstuk dient te worden gezocht en te worden gekeken of daar de buis vol water staat. Voor de verdere procedure: kijk bij vrijvervalriolering.

     

Verstopping voorkomen

Een verstopping kunt u zelf grotendeels voorkomen. Zorg ervoor dat er geen vaste stoffen, zoals textiel, zand, luiers, maandverband, rollen toiletpapier en condooms in de rioolafvoer terechtkomen. Ook vet (jus en vloeibaar frituurvet) en olie zijn belangrijke veroorzakers van een verstopt riool.

Contact

Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met de heer P. van Dijk, telefoon (0571) 279 842 of e-mail p.vandijk@voorst.nl

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data