Gemeentearchief Voorst

E-mailadres: gemeentearchief@voorst.nl
Openingstijden studiezaal: op afspraak
Bezoekadres: H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello
Telefoon: (0571) 279911
Postadres: Postbus 9000, 7390 HA Twello

Studiezaal gemeentearchief Voorst vanaf 1 april 2019 alleen op afspraak geopend

Het gemeentearchief Voorst start op 1 april 2019 een project om de door ons beheerde archieven en collecties te bewerken en de toegangen online beschikbaar te stellen. Het doel is om onze bezoekers uiteindelijk beter te kunnen bedienen. Vanwege deze werkzaamheden zijn de archieven en collecties tijdelijk beperkt beschikbaar en is de studiezaal gesloten. Wel is het mogelijk om een afspraak te maken voor een bezoek. Dat kan via het bovenstaande e-mailadres of telefoonnummer. Wilt u bij het maken van een afspraak aangeven welk materiaal u wilt inzien? Dat maakt het voor ons eenvoudiger om te bepalen wanneer dit materiaal voor u beschikbaar is en we u kunnen ontvangen.

 

In verband met gewijzigde wetgeving en inzichten omtrent privacy zijn de gezinskaarten uit de periode 1930-1940 en de microfiches van deze kaarten tot nader bericht niet in te zien in de studiezaal. Gemeentearchief Voorst volgt hierin de landelijke lijn die wordt geadviseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 

Bezoek gemeentearchief
Contactgegevens en openingstijden van de studiezaal van het gemeentearchief van Voorst.
Voorouders
In het gemeentearchief van Voorst zijn de registers van de burgerlijke stand, het bevolkingsregister en de doop-, trouw- en begraafregisters ter inzage. De index op het bevolkingsregister is digitaal te raadplegen op deze website.
Archieven en collecties
In de rubrieken van het archievenoverzicht zijn de overheidsarchieven en particuliere archieven en collecties opgenomen, die bewaard worden in het gemeentearchief van Voorst. Een gedeelte van de inventarissen of plaatsingslijsten is digitaal te raadplegen.
Beeld en boeken
Het gemeentearchief van Voorst beheert beeldcollecties en beschikt over een archiefbibliotheek. Het materiaal is in te zien in de studiezaal.
Oorlogsslachtoffers
Op deze en de onderliggende pagina's is informatie te vinden over slachtoffers van bombardementen en beschietingen in de tweede wereldoorlog.

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data