Kunst in de gemeente Voorst

De gemeente Voorst kent, gelukkig nog steeds, een gevarieerd kunst en cultuur aanbod. De amateurkunst is op vele terreinen te beoefenen; zang, toneel, muziek en beeldende kunst. De Kunstkring Voorst is een ontmoetingsplaats voor zowel amateur als professionele kunstenaars. Zij biedt onderdak aan exposities en beschikt over ateliers.

Amateurkunst: zang, toneel en muziek

De gemeente voorst heeft voor deze vormen van amateurkunstbeoefening een subsidieregeling.

Kunstwerken

In de openbare ruimte vindt u tal van kunstwerken. Deze staan over de gehele gemeente verspreid. Vanaf 2005 kent de gemeente Voorst de 1% regeling, waarbij de gemeente voor alle nieuwbouwprojecten van enige omvang een bedrag reserveert voor kunsttoepassingen in de openbare ruimte. Op de website van Beelden van Gelderland kunt u terugvinden waar welk kunstwerk staat.

Bibliotheek Brummen/Voorst

Bibliotheek Brummen/Voorst

De stichting bibliotheek Brummen/Voorst is de culturele instelling van de gemeente Voorst. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen, van 0 tot 100!

In de bibliotheek hebt u niet alleen toegang tot meer dan 90.000 boeken maar vindt u ook een ruime keuze in dvd’s, cd’s en tijdschriften. In iedere vestiging is een collectie tijdschriften en kranten te vinden. Er is bovendien altijd wel wat te beleven: van tentoonstelling tot cursus en van lezing tot leuke voorstellingen voor jong en oud. Met uw lenerspas kunt u in alle vestigingen terecht, de materialen kunnen teruggebracht worden waar het u het beste uitkomt.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Oops, an error occurred! Code: 20200216102348330e8381