Leven, reizen en papieren

  Reisdocumenten

  Reisdocumenten

  Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig als ze naar het buitenland reizen. Bijschrijvingen van een kind in het paspoort van de ouders zijn niet meer geldig. Als uw kind met of zonder u naar het buitenland reist, moet uw kind een geldig paspoort of identiteitskaart hebben. Dit geldt voor elk land van bestemming, ongeacht de leeftijd van uw kind.  

  Rijbewijs

  Rijbewijs

  Een rijbewijs is maximaal tien jaar geldig. Het moet tijdig worden vernieuwd. Ook als u een aanvullende rijbevoegdheid hebt behaald (motorfiets, autobus, vrachtwagen) moet het rijbewijs worden vernieuwd. 

  Verhuizen

  Verhuizen

  Waar en hoe geeft u een adreswijziging door als u binnen de gemeente gaat verhuizen? En waar en wanneer schrijft u zich in als u vanuit het buitenland in de gemeente komt wonen? 

  Trouwen in de gemeente Voorst

  Trouwen in de gemeente Voorst

  Natuurlijk moet uw trouwdag een schitterende dag worden. De gemeente Voorst werkt hier graag aan mee. 

  Trouwen en geregistreerd partnerschap

  Trouwen en geregistreerd partnerschap

  Hoe regelt u een huwelijk of een geregistreerd partnerschap? Wat is eigenlijk het verschil? Welke documenten heeft u nodig? Welke ambtenaar kiest u? Al met al moet er best veel geregeld worden. 

  Uittreksels

  Uittreksels

  U kunt veel verschillende soorten uittreksels, afschriften, verklaringen en bewijzen aanvragen bij de gemeente. De uittreksels en verklaringen worden voor verschillende doeleinden gebruikt.  

  Verkiezingen

  Verkiezingen

  Hier vindt u alle informatie over verkiezingen. 

  Gevonden en verloren voorwerpen

  Gevonden en verloren voorwerpen

  Iets verloren of gevonden? Breng dit naar de gemeente of doe een melding. Waarschijnlijk bent u gewend om een gevonden mobieltje of een portemonnee af te geven bij het politiebureau, maar per 1 januari 2012 verzorgt de gemeente zelf het beheer en de administratie van verloren en gevonden voorwerpen.  

  Geboorte en kind

  Geboorte en kind

  Wat komt er kijken bij de geboorte en geboorteaangifte, de erkenning van een kind, de keuze van een voor- en achternaam?  

  Naamregistratie

  Naamregistratie

  Wanneer u aangeschreven wilt worden met de achternaam van uw partner of uw echtgenoot/echtgenote, dan kunt u deze naam aan de gemeente doorgeven. Het komt ook voor dat mensen hun voor- of achternaam willen veranderen omdat ze gepest worden met hun opmerkelijke voor- of achternaam.  

  Verklaringen

  Verklaringen

  Een verklaring omtrent het gedrag is een verklaring waaruit blijkt, dat het gedrag van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel. Als u bezoek krijgt uit het buitenland kan het zijn dat u een garantstelling aan moet vragen.  

  Scheiden

  Scheiden

  Bij een scheiding moet u rekening houden met een aantal zaken. Ook bij een scheiding van mensen die een geregistreerd partnerschap hebben. Wanneer kunt u scheiden en wat u moet regelen?  

  Nederlander worden

  Nederlander worden

  Naturalisatie betekent dat iemand de Nederlandse nationaliteit krijgt. Daarvoor moet u een verzoek indienen bij de gemeente. Voor een aantal mensen geldt dat ze eerst moeten inburgeren, voordat ze een Nederlands paspoort kunnen krijgen.  

  Overlijden

  Overlijden

  Hoe zit het met het aangeven van een overlijden en hoe vraagt u uitstel voor een begrafenis aan? 

  Donorregistratie

  Donorregistratie

  Iedereen die twaalf jaar of ouder is en in Nederland woont, kan zijn of haar keuze over orgaan- en weefseldonatie in het Donorregister laten vastleggen. 

  Huisnummering en BSN (Burgerservicenummer voorheen Sofinummer)

  Huisnummering en BSN (Burgerservicenummer voorheen Sofinummer)

  Het burgerservicenummer (BSN) is de opvolger van het Sofi-nummer. Het BSN staat in uw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs. In de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente.  

  Voorst in cijfers

  Voorst in cijfers

  Gegevens over ontwikkeling aantal inwoners, aantal woningen, aantallen geboorten, huwelijken en overlijdens.