Bestellen Voorster afvalzakken

De gemeente Voorst motiveert haar inwoners om zo min mogelijk restafval (grijze minicontainer) aan te bieden. Elke inwoner die zijn/haar afval goed scheidt, wordt door de gemeente beloond met lagere kosten en kan op die manier fors besparen op de jaarlijkse afvalstoffenheffing.

Bewoners van appartementen/aanleunwoningen hebben geen eigen grijze minicontainers voor restafval. Om deze bewoners óók financieel te kunnen belonen voor het goed scheiden van hun afval heeft de gemeente Voorst de ‘Voorster Afvalzak’ ontwikkeld. 

Alle bewoners van appartementen/aanleunwoningen zijn verplicht deze ‘Voorster Afvalzak’ te gebruiken voor restafval. Via de aankoop van deze speciale afvalzakken betalen bewoners van appartementen/aanleunwoningen dus voortaan hun kosten voor de inzameling en de verwerking van hun restafval. Hoe minder restafval er voortaan over blijft in een huishouden, hoe minder Voorster Afvalzakken dit huishouden hoeft te kopen. Bewoners van appartementen/aanleunwoningen betalen daarom, bij aanvang van een kalenderjaar (in het eerste kwartaal) per huishouden alleen het ‘vastrecht’ à € 109,20 (prijsniveau 2019) en gedurende het jaar de kosten voor het restafval door aankoop van de Voorster Afvalzakken. 

Voorster Afvalzakken digitaal bestellen of ophalen

Hieronder treft u de prijzen van de verschillende 'Voorsterafvalzakken' aan (prijsniveau 2019) voor de inzameling van het afval (behalve PMD) bij de appartementen en hoogbouw waar een verzamelcontainer is geplaatst.

Grootte

Kosten (25 stuks)

Kosten (5 stuks)

12,5 ltr zakken

€ 9,20

€ 1,85

25 ltr zakken

€ 18,40

€ 3,70

50 ltr zakken

€ 36,80

€ 7,35


De Voorster Afvalzakken zijn hier digitaal te bestellen. Hiervoor heeft u een DigiD, dat is een gebruikersnaam voor de gehele overheid, nodig. Na de bestelling worden de Voorster Afvalzakken tijdig thuis, of op een ander gewenst en aangegeven adres, gestuurd. U kunt uiteraard ook iemand anders de Voorster Afvalzakken laten bestellen. Als u nog geen DigiD heeft, dan kunt u deze aanvragen via www.digid.nl (houd uw burgerservicenummer bij de hand). Het is ook mogelijk om de Voorster Afvalzakken bij de balie burgerzaken in het gemeentehuis af te halen.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data