Cultuurhistorische fietsroute Terwolde-Nijbroek

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste landschappen van Nederland. Daarom is er door een werkgroep in 2017 een route met bijbehorende brochure en informatiepanelen ontwikkeld. De route is begin november 2017 geopend en gaat door het fraaie landschap van Terwolde en Nijbroek in de gemeente Voorst. De 32 kilometerlange route gaat door het oeverwallen- en uiterwaardenlandschap van Terwolde en de polder van Nijbroek, een van de oudste broekontginningen van Nederland. Langs monumentale IJsselhoeven, spiekers en andere cultuurhistorische elementen.

Brochure en informatiepanelen
Van de fietsroute is een fraaie brochure gemaakt met een beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg. De route start bij de Cosmas en Damianuskerk in Terwolde en gaat (in hoofdlijnen) via de Terwoldse Bandijk naar het noordelijke deel van Nijbroek, via het dorp Nijbroek en de Vecht weer terug naar de kerk in Terwolde. De route is niet gemarkeerd, maar in de brochure staat een routekaart met nummers van cultuurhistorische en landschappelijke elementen. Aan de Terwoldse Bandijk en Middendijk/Monnikenweg staat een informatiepaneel.

De brochure en route vind u onderstaand.

De fietsroute is in opdracht van de gemeente Voorst gemaakt door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data