13
dec

De voordelen van zonnepanelen

Categorieën: Ondernemen, Wonen (13 december 2018)

Voorst gaat voor duurzaam! Naast energiebesparing zet de gemeente Voorst in op kleinschalige energieopwekking.

Dak geschikt voor zonnepanelen?
Op zonatlas.nl/voorst rekent u door middel van een rekenmodule snel uit welke voordelen een investering in zonnepanelen voor u heeft en wat het u eventueel oplevert. De standaardberekeningen zijn aan te passen aan uw situatie en stroomverbruik.

Btw op zonnepanelen terugvragen
Ook als particulier is het mogelijk om de 21% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen op uw dak terug te vragen aan de Belastingdienst. U wordt dan eigenlijk een ondernemer met een mini-energiebedrijf. Hier staat een stappenplan. Op een gemiddelde set zonnepanelen levert dat al snel € 800 op.

Naar een terugleververgoeding
Meestal produceren zonnepanelen stroom op een moment dat u zelf geen stroom verbruikt. Die stroom wordt dan teruggegeven aan het elektriciteitsnet. Het energiebedrijf verrekent de levering met de stroom die u afneemt van het net. Dit heet salderen. U krijgt dezelfde vergoeding voor de teruggeleverde stroom, als u zelf voor stroom betaalt. En alleen over het gesaldeerde verbruik worden verbruikskosten, energiebelasting en btw in rekening gebracht.

Waarschijnlijk gaat na 2020 een nieuwe terugleververgoeding de huidige salderingsregeling vervangen. Dit is een vooraf vastgestelde vergoeding voor de teruggeleverde stroom. Uitgangspunt is dat consumenten hun investering in zonnepanelen, net als nu, binnen 7 jaar terugverdienen. De opgewekte stroom zelf verbruiken blijft aantrekkelijk, omdat u hierover ook na 2020 geen energiebelasting betaalt.

Uitgangspunten gemeente Voorst
Hier staan de uitgangspunten van de gemeente Voorst op het gebied van zonnepanelen en zonnecollectoren. Denk daarbij aan informatie rondom een eventuele vergunning, ruimtelijke plannen en de leges. Vragen over een vergunning voor zonnepanelen? Neem contact op met de gemeente Voorst: omgevingsvergunning@voorst.nl, 0571-27 99 11. 

Zonnepanelen op dak woonhuis

Ga terug naar het overzicht
Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data