Duurzaamheid bij bouwen en wonen

Juist bij bouwen en wonen kunt u zelf veel doen om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. En in de meeste gevallen levert het ook nog financieel voordeel op.

Verduurzamen woningen

Beslissingen om te investeren in energiebesparing of energieopwekking liggen veelal bij uzelf. Veel bewoners weten echter niet waar te beginnen en zien vaak door de bomen het bos niet meer. Het ontbreekt vaak aan transparante en eenduidige informatie.

Door informatie aan te dragen, belemmeringen weg te nemen en te ontzorgen draagt de gemeente Voorst bij aan het verduurzamen van de woningvoorraad. De gemeente zet in op een kerngerichte campagne, de inzet van energiecoaches en (financiële) ontzorging. Zo worden eigenaren van woningen en appartementen, maar ook huurders gestimuleerd tot het nemen van maatregelen.

Energieloket

Het Energieloket helpt u als woningeigenaar in gemeente Voorst met al uw vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Het energieloket is digitaal en fysiek toegankelijk.

Op het digitale energieloket ziet u met de HuisScan snel welke duurzame maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning. Ook krijgt u direct een overzicht van lokale en landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden. Door de koppeling met het lokale bedrijfsleven kunt u eenvoudig offertes opvragen bij aanbieders in de regio.

Het Regionaal Energieloket is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeenten in de regio Stedendriehoek en GreenHome.nl. Ga direct naar het energieloket van Stedendriehoek.

Het fysieke energieloket is op afspraak bereikbaar. U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar duurzaam@voorst.nl. Of te bellen met 0571 279911.

Energiecoaches

Met de inzet van energiecoaches willen de gemeente Voorst en EnergieRijk Voorst woningeigenaren helpen om wegwijs te worden in het uitgebreide aanbod van mogelijkheden en subsidies op het gebied van energiebesparing en energieopwekking.

De energiecoach komt op uitnodiging bij u thuis en inventariseert samen met u uw woonwensen en de financiële mogelijkheden. Woonwensen zoals energiebesparende maatregelen en energieopwekking. Maar ook mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, om eenzaamheid te bestrijden of om hulp te krijgen bij het werken met een computer of het op orde brengen van financiën en administratie. Om een afspraak te maken, klik hier.

Handige websites

Handige websites over duurzaamheid bij bouwen en wonen zijn:

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data