Twello: ABC van een dorp

Het plan ‘Twello: ABC van een dorp’ was in 2015 genomineerd voor de Stib Award van WPM/Vastgoedmarkt. De WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. Het gaat om inspirerende ontwikkelingen die mens en stad met elkaar verbinden en waarbij het ‘samen meer waarde’ tot leven is gekomen. Waar mensen en plekken slim en creatief met elkaar zijn verbonden en een nieuwe dynamiek is ontstaan.

Onder het plan in Twello vallen het Stationskwartier, Sikkeplein en De Veldjes waarbij de filosofie ‘ABC van een dorp’ is gehanteerd. Het project betrof een herontwikkeling van voormalige vleesindustrie (Dumeco) in het midden van het dorp Twello. 

In het stedenbouwkundig plan is goed nagedacht over hoe in een hoge woningdichtheid toch dorpse elementen toegepast kunnen worden. Met de uitstekende ligging (in het centrum van Twello, goed bereikbaar en dichtbij voorzieningen) en de unieke mix van functies en wonen voor alle doelgroepen in een kleine gemeente. 

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data