Woning huren

Bij Woonkeus Stedendriehoek vindt u alle beschikbare huurwoningen van de woningcorporaties in onze regio. Zowel sociale huurwoningen (met een huurprijs tot € 710,68), maar ook de duurdere vrije sector huurwoningen worden hier aangeboden.

Woonkeus Stedendriehoek is een samenwerking van de woningcorporaties in de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Voorst en Zutphen.

Inschrijven

Om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning in onze regio moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek. U kunt zich hiervoor zowel bij de betreffende wooncorporaties als bij het kantoor van Woonkeus Stedendriehoek inschrijven.

Als u zich wilt inschrijven dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U moet op het moment dat u zich inschrijft 18 jaar of ouder zijn;
  • U moet de Nederlandse nationaliteit hebben of beschikken over een verblijfstitel die geldig is voor Nederland.

Passend toewijzen

Het toewijzen van woningen verandert; vanaf 1 januari 2016 gelden nieuwe wettelijke regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen. Woningcorporaties moeten ervoor zorgen dat de hoogte van de huur aansluit bij de hoogte van het inkomen en de grootte van het huishouden. Dit wordt passend toewijzen genoemd. Passend toewijzen houdt in dat niet meer op elke woning kan worden gereageerd.

Urgentie

Ook voor het aanvragen van urgentie kunt u terecht bij Woonkeus Stedendriehoek of bij de woningcorporaties in de regio.

Inschrijven

Als u op zoek bent naar een (sociale) huurwoning in de gemeente Voorst, dan kunt u zich inschrijven als woningzoekende bij woningcorporatie IJsseldal Wonen. U kunt langs gaan bij hun kantoor aan het Marktplein 110 in Twello, een link naar de website van IJsseldal Wonen vindt u aan de rechterzijde van deze pagina. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 16.00 uur.

Telefoonnummer: (0571) 27 79 79
E-mail: info@ijsseldalwonen.nl

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data