Laptop/computer voor schoolgaande jeugd

Deze regeling geldt voor huishoudens met schoolgaande kinderen in het voortgezet onderwijs tot de leeftijd van 18 jaar. Het inkomen van de ouder(s) mag gedurende minimaal 12 maanden voorafgaand aan de aanvraag niet hoger zijn dan 125% van de bijstandsnorm die van toepassing is. Ook het vermogen mag niet te hoog zijn. De laptop/computer kan worden aangevraagd in het eerste schooljaar van het Voortgezet Onderwijs.

De bijstand bedraagt maximaal € 550,00 per kind voor de aanschaf van een laptop of computer. Ook worden de kosten van een internetaansluiting vergoed, tot maximaal € 15,00 per maand per huishouden en zolang het inkomen beneden de grens blijft. Deze vergoeding kan worden verstrekt tot het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt. Jaarlijks wordt bekeken of het inkomen beneden de grens blijft.

Aanvragen

De aanvraag kunt u indienen bij het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNV) in het Kulturhus, Jachtlustplein 11, 7391 BW Twello. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Het telefoonnummer is (0571) 745111. Het aanvraagformulier kunt u afhalen bij het MNV of hieronder downloaden. U kunt natuurlijk ook het MNV bellen en vragen om u een formulier toe te sturen.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data