Problematische schulden: zoek hulp!

Hebt u problematische schulden of dreigt u in een situatie terecht te komen dat u uw schulden niet meer kunt betalen, dan kunnen wij u misschien hulp bieden bij het oplossen van die situatie.

Uw persoonlijke omstandigheden zoals uw inkomen en de hoogte van uw schulden bepalen welke oplossingen er mogelijk zijn. Hiervoor werkt de gemeente samen met sociaal werkers van Stimenz, medewerkers van de Formulierenbrigade en de Sociale Raadslieden van de Stichting Mens en Welzijn Voorst en met de gemeente Apeldoorn.

Het initiatief ligt bij u

U kunt zich als inwoner van de gemeente Voorst rechtstreeks melden bij de Frontoffice van het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNVoorst) voor hulp bij schulden of informatie hierover.

Nadat u zich hebt aangemeld bij de Frontoffice van MNVoorst krijgt u een afspraak met een sociaal werker van Stimenz en/of een medewerker van MEE voor een gesprek. De sociaal werker van Stimenz bepaalt vervolgens samen met u wat er moet gebeuren om uw problemen aan te pakken. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden:

  • het maken van een budgetoverzicht of een huishoudboekje
  • het treffen van een betalingsregeling bij kleine schulden of een aanvraag compleet maken voor schuldbemiddeling
  • budgetbegeleiding en of budgetbeheer
  • inzet Formulierenbrigade

Nibud

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Op de website van het Nibud vindt u informatie die u kan helpen met het grip krijgen op uw geldzaken, zoals budgettips en een praktisch bespaarplan.

Maatschappelijk Netwerk Voorst

Bij de Frontoffice van het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNVoorst) in het Kulturhus kunt u terecht voor hulp bij schulden en informatie hierover.

U kunt de Frontoffice van MNVoorst op werkdagen bellen tussen 8.30 - 12.30 uur op 0571-745 111.

U kunt ook een e-mail sturen naar info@mnvoorst.nl of langskomen in het Kulturhus, Jachtlustplein 11 in Twello, of u kijkt op de website van MNVoorst.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data