In 2022 kunnen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag krijgen om de stijgende energieprijzen op te vangen. Het gaat om een bedrag van € 800. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

Veranderingen

Eind 2021 heeft de regering gezegd dat inwoners met een laag inkomen € 200,- konden krijgen in 2022. In maart is het bedrag verhoogd naar € 800,-.

Regeling komt later dan verwacht

De regeling voor de energietoeslag is eind maart aan de gemeente gestuurd.
De regeling is nog niet helemaal af. De gemeente Voorst maakt nog keuzes en er is een aanvraagformulier nodig.  Daarom lukt het niet om het bedrag voor 1 april te betalen.

Ook een verlaging van energiebeslasting

Deze landelijke regeling komt bovenop de tijdelijke verlaging van de energiebelasting, die voor alle huishoudens geldt. Huishoudens met een gemiddeld gebruik betalen daardoor dit jaar ongeveer € 400 minder aan energiebelasting.  

Uitbetaling

De gemeente Voorst werkt aan het zo snel mogelijk uitbetalen van de regeling.

Heeft u een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering heeft dan krijgt u de € 800 automatisch op uw rekening gestort als de regeling voor de energietoeslag klaar is.  

Heeft u een andere uitkering, een laag inkomen of een laag pensioen?

Als u een andere uitkering, een laag inkomen of een laag pensioen heeft, dan kunt u, als de regeling klaar is, de energietoeslag aanvragen bij de gemeente. We informeren u in de Voorstwijzer van het Voorster Nieuws, via onze social media kanalen en via deze website hoe u dan de extra energietoeslag kunt aanvragen bij de gemeente Voorst.