Collectieve zorgverzekering

Inwoners van de gemeente Voorst met een netto inkomen tot 125% van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor de Gemeentepolis. Deze zorgverzekering heeft de gemeente afgesloten met Salland Zorgverzekeringen.

De collectieve zorgverzekering heeft aantrekkelijke voordelen. Het aanbod omvat een korting op de premie voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Daarnaast zijn er meer vergoedingen, waarvoor de verzekerde niet extra hoeft te betalen. Ook het verplicht eigen risico is meeverzekerd in de Gemeentepolis. Het eigen risico bedraagt € 385 en vormt voor veel mensen een probleem. Hierdoor is al sprake van zorgmijdend gedrag. Deze collectiviteitspolis gaat dat zorgmijdende gedrag tegen.

Wat houdt de Gemeentepolis in?

 • Uitgebreide dekking
  De basisverzekering inclusief aanvullende verzekering Extra of Plus met of zonder tandartsverzekering, met extra vergoedingen.
 • Geen wettelijk eigen risico
  Het verplicht eigen risico is meeverzekerd in de Gemeentepolis.
 • Voordelige premie
  De gemeente betaalt een deel mee en Salland Zorgverzekeringen geeft korting op de premie.
 • Geen medische selectie
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor de basisverzekering en uw aanvullende verzekeringen.

Gemeentepolis Plus of Extra, met of zonder tandartsverzekering

Inwoners kunnen kiezen tussen de Plus- en de Extra-verzekering. De Extra verzekering is goedkoper maar vergoedt geen alternatieve geneeswijzen en gezondheidscursussen en heeft een lagere vergoeding voor tandartskosten en een bril of lenzen. 

De Plus- en de Extra-verzekering kan worden afgesloten zonder tandartsverzekering. Dat kan alleen door mensen die een volledige gebitsprothese hebben. Vanzelfsprekend betekent dat een lagere premie. Mensen zonder gebitsprothese of met een gedeeltelijke prothese (boven of onder) kunnen de Gemeentepolis dus alleen afsluiten met een tandartsverzekering.

Extra vergoedingen betaald door de gemeente

Bovenop de Plus-of Extra verzekering wordt vergoed

 • 5 zittingen algemene fysiotherapie en oefentherapie
 • Maximaal € 75,- voor de kosten van brillen en lenzen
 • 100% vergoeding (in plaats van 75%) van de tandartskosten tot een maximum van € 250,- (Extra-verzekering) of € 500,00 (Plus-verzekering)

Premie

De premie bedraagt per maand:

Plus verzekering: € 143,65, zonder tandartsverzekering: € 121,75
Extra verzekering: € 124,84, zonder tandartsverzekering: € 112,47

Aanmelden

Telefonisch
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de Gemeentepolis Totaal? Bel dan Eva van Dijk of Melissa Bos. Telefoon (0571) 27 92 81. Samen met u doorlopen zij de benodigde stappen en melden zij u aan bij Salland Zorgverzekeringen. U kunt ze ook eerst e-mailen. Dat kan via werkeninkomen@voorst.nl

Langskomen op het spreekuur is ook mogelijk. Dit kan zonder afspraak. De spreekuren zijn in het gemeentehuis op maandag van 10.00 tot 11.30 en op woensdag van 14.00 tot 15.30. 

Al verzekerd bij Salland Verzekeringen?
Mensen die al verzekerd zijn bij Salland Zorgverzekeringen kunnen zich in 2019 aanmelden voor de Gemeentepolis mits zij voldoen aan de inkomenseis van 125% van de bijstandsnorm. Maar, het wettelijk eigen risico is dan niet meeverzekerd.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data