Veiligheid in Voorst

Veiligheid gaat ons allemaal aan. De overheid heeft hier een taak in, en de burger ook. De gemeente Voorst is onderdeel van de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland. In dit samenwerkingsverband zijn 22 gemeenten samen met de politie, brandweer en geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) verantwoordelijk voor het regionaal crisisplan.  

Wees voorbereid!

Het is belangrijk dat u weet wat u bij een ramp of zwaar ongeval moet doen. Kijk op de website Crisis.nl voor meer informatie.

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie. Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder bericht staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je informatie en updates kunt vinden. Veel mobiele telefoons zijn al ingesteld om dit te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Zie ook de online instelhulp.

Ontvang je een NL-Alert? Informeer altijd je omgeving, zodat ook zij weten wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

Als de sirene gaat...

NL-Alert werkt nog niet optimaal. Daarom kan bij een calamiteit ook het luchtalarm worden gebruikt om mensen te waarschuwen. Elke eerste maandag van de maand testen we het luchtalarm. Lees er hier meer over.

U kunt eenvoudig preventieve maatregelen nemen en uzelf voorbereiden op noodsituaties. Zo kunt u bijvoorbeeld jodiumtabletten in huis halen. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft in samenwerking met de gemeenten en GGD Noord- en Oost-Gelderland een digitale Veiligheidswijzer gemaakt.

Brandweerkorpsen in onze gemeente

Er zijn verschillende posten van de brandweer binnen de gemeente Voorst. Voor een actueel overzicht en contactgegevens, zie https://www.brandweer.nl/noord-en-oost-gelderland/kazernes

Ondermijning

De overheid heeft veel aandacht voor ondermijnende criminaliteit. Ook in de gemeente Voorst willen we ondermijning voorkomen. We spreken van ‘ondermijning’ omdat criminelen misbruik maken van bedrijven, hulpmiddelen en organisaties. Wilt u meer lezen over ondermijning of ondermijning melden? Klik dan op deze link. 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Daphne Heemsbergen, medewerker Openbare Orde en Veiligheid, via algemeen telefoonnummer 0571-27 99 11 of e-mail d.heemsbergen@voorst.nl