9 maart: debat Provinciale Staten Verkiezingen


Wat vind jij belangrijk?

Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

Wolven op de Veluwe, aanpak van de stikstofproblemen, jonge starters en de woningmarkt, openbaar vervoer, verduurzaming van de energie, grondwater onttrekken in bepaalde Gelderse gebieden. Een greep uit de onderwerpen waar de Provinciale Staten zich mee bezig houden.

In het debat op 9 maart worden de lijsttrekkers van de politieke partijen aan de tand gevoeld over allerhande onderwerpen. Daarbij wordt vooral ingegaan op onderwerpen die voor jou, als inwoner van Gelderland, belangrijk zijn. Jij kunt dus een bijdrage leveren aan het debat.

Wat moet je doen?

Meedoen is simpel. Laat via www.debatprovincialestaten2023.nl weten welke onderwerpen jij belangrijk vindt.

Het debat

Donderdag 9 maart vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur het debat plaats in Rozet Arnhem. Uit alle inzendingen worden de onderwerpen voor het debat gekozen. Een aantal inzenders zal gevraagd worden om hun onderwerp tijdens het debat toe te lichten. Bijvoorbeeld door vooraf een video in te spreken of tijdens de debatavond op 9 maart. De organisatie neemt contact op met deze inzenders.

Het debat wordt ook via een livestream uitgezonden. Enkele dagen voor het debat wordt op www.debatprovincialestaten2023.nl gedeeld op welke internetpagina je de livestream kunt volgen.