Aanslagbiljet gemeentebelasting komt eraan


Vanaf donderdag 11 februari valt het aanslagbiljet voor gemeentebelastingen op de deurmat bij de inwoners van de gemeente Voorst. Bent u aangesloten op MijnOverheid, dan ontvangt u al eerder het digitale aanslagbiljet in uw berichtenbox, namelijk vanaf dinsdag 9 februari.

Tribuut

Tribuut

Het aanslagbiljet wordt verstuurd door Tribuut. Tribuut is het belastingcentrum voor alle inwoners, bedrijven en instellingen van de gemeente Apeldoorn, Epe, Lochem, Zutphen en Voorst. Tribuut verzorgt het opleggen en innen van alle gemeentelijke belastingen, en de waardering van onroerende zaken volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ).

Tot en met 2020 was de inhoud van uw woning de basis voor de WOZ-waarde. Vanaf 2021 wordt de gebruiksoppervlakte (m2) de basis. Lees meer over deze verandering (pdf - 1,1 MB) .

Klopt uw aanslagbiljet niet?

Denkt u dat de WOZ-waarde of andere zaken op het aanslagbiljet niet kloppen? Neem dan contact op met Tribuut. Zij beantwoorden vragen en zorgen dat eventuele onjuistheden, bijvoorbeeld in de vastgestelde WOZ-waarde, zo snel mogelijk hersteld worden.

Belafspraak met taxateur

Als u dit wenst, dan maakt Tribuut voor u een belafspraak met één van hun taxateurs. De taxateur kijkt dan samen met u naar de WOZ-waarde. Als de WOZ-waarde niet juist blijkt te zijn, dan wordt deze kosteloos, snel en eenvoudig aangepast. Het indienen van een bezwaar is daardoor niet meer nodig.

Mijn Tribuut

Op tribuut.nl heeft u de mogelijkheid om met uw DigiD in te loggen op een persoonlijke MijnTribuut pagina. Bijvoorbeeld om een taxatieverslag op te vragen, via iDEAL te betalen, uw rekeningnummer te wijzigen of een automatische incasso aan te vragen.

Bereikbaarheid Tribuut

Tribuut is van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur, telefonisch te bereiken via 055-580 22 22. Het mailadres is info@tribuut.nl