Aanslagbiljet niet juist of kwijtschelding aanvragen?


Deze week ontvangt u het aanslagbiljet voor de gemeentebelastingen.

Tribuut

Deze week ontvangt u het aanslagbiljet voor de gemeentebelastingen. Denkt u dat het biljet niet juist is, bijvoorbeeld omdat de WOZ-waarde volgens u niet klopt? Neem dan contact op met Tribuut.nl. Zij kijken graag met u mee of er onjuistheden staan op het biljet. Als dat het geval is, passen de taxateurs dit kosteloos, snel en eenvoudig voor u aan. Het indienen van een bezwaar is hierdoor niet meer nodig. 

Kwijtschelding
Met een bijstandsuitkering of ander minimuminkomen komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Op tribuut.nl vindt u meer informatie over kwijtschelding en hoe u kwijtschelding aanvraagt. Liever een persoonlijk gesprek met één van de medewerkers? U kunt bellen naar (055) 580 22 22. Van maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

'Gratis bezwaar'
Diverse bureaus en makelaars verlenen onder de slogan ‘gratis’ (no-cure-no-pay) rechtsbijstand bij het indienen van bezwaar, bijvoorbeeld tegen de hoogte van de WOZ. Dit klinkt aanlokkelijk, maar pas op als u hier gebruik van maakt. Voordat een bureau of makelaar voor u aan het werk gaat, moet u namelijk eerst een machtiging tekenen. Lees voordat u deze machtiging tekent de voorwaarden (kleine lettertjes) eerst goed door. Weet waarvoor u het bureau of de makelaar machtigt. Vaak zijn machtigingen zo opgebouwd dat u het bureau voor meer zaken machtigt dan alleen bezwaar maken. En bij een eventuele intrekking van de machtiging, kunnen u kosten in rekening worden gebracht.  

‘Gratis’ is eigenlijk helemaal niet gratis 
Er worden hoge kosten gemaakt als deze bureaus voor u bezwaar maken. Uiteindelijk betaalt u daar ook aan mee. Deze bureaus en makelaars komen bij een toegekend bezwaar waarbij de WOZ-waarde is gewijzigd namelijk in aanmerking voor een vastgestelde kostenvergoeding. Zie onderstaande uitleg door middel van een rekenvoorbeeld:

Wordt na de bezwaarprocedure de waarde van uw woning met € 10.000,- verlaagd, dan levert dit u een eenmalige vermindering van € 11,30 van uw OZB aanslag op (tariefpercentage 2020). Tribuut en dus de gemeente is vervolgens wettelijk verplicht het door u ingeschakelde bureau of makelaar een bedrag te vergoeden van minimaal € 650,26 (2020). Het bedrag van € 650,26 is opgebouwd uit een bedrag van € 261,- voor het indienen van een bezwaarschrift, € 261,-- voor het bijwonen van een hoorzitting en € 128,26 voor het indienen van een taxatierapport. De kosten lopen nog veel hoger op als het bureau of makelaar besluit om in beroep te gaan bij de rechter.

Tribuut helpt u wel graag gratis!
Maakt u zelf bezwaar tegen uw aanslag en/of tegen uw WOZ-waarde bij Tribuut, dan is dat altijd gratis. Tribuut handelt alle bezwaren op dezelfde manier af. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de afhandeling van een bezwaar dat door u is ingediend of door een no-cure-no-pay bureau of makelaar. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Tribuut. 

Bereikbaarheid Tribuut
Meer informatie over betalen, bezwaar maken of kwijtschelding vindt u op www.tribuut.nl. Telefonisch is Tribuut bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.30-17.00 uur en op vrijdag van 08.30-12.30 uur via 055 580 22 22.