Afscheidstournee Klarenbeek


In Klarenbeek werden burgemeester Jos Penninx en zijn vrouw gisteren feestelijk ontvangen met een speciaal gemaakt spandoek.

Bij het MFC waren de verschillende vertegenwoordigers van alle organisaties aanwezig om hem te bedanken. Erik Neuteboom, voorzitter van Klarenbeeks Belang trapte af: ‘Er is in al die jaren maar 1 klein dingetje dat is fout gegaan, en dat is dat u bent verhuisd uit Klarenbeek. We vergeven het u, maar u bent altijd welkom om terug te keren’. Er waren ook mooie bedankwoorden van Reinier Plante (voorzitter MFC) – in het Klarenbeeks dialect – en Chris Wolters (voorzitter CV de Neutekrakers). Beiden haalden mooie anekdotes op.

Vervolgens was het aan de burgemeester zelf om wat te vertellen. Hij deelde zijn herinneringen aan de start van zijn burgermeesterschap in de gemeente Voorst en hoe hij werd opgevangen in de Klarenbeekse gemeenschap: ‘De ene dag stond men aan de deur voor lidmaatschap van de belangenvereniging, de volgende dag bleek er ook een buurtvereniging te zijn. Natuurlijk deden we mee’. Ook roemde hij de mentaliteit van de Klarenbekers: ‘Informerend naar de gemeente over nieuwe plannen, maar altijd eerst zelf als dorp kansen zien en samen de schouders eronder zetten om iets voor mekaar te krijgen.’

Tot slot nam de burgemeester de tijd om een rondje langs de tafels te maken en met alle aanwezigen een persoonlijk praatje te maken. Er was ook nog een bijzondere ontmoeting met de 12-jarige Nick die eerder dit jaar een brief schreef naar de burgemeester over zijn wens voor een pumptrackbaan. Nick kreeg toen een handgeschreven brief van de burgemeester terug en vond het erg leuk om de burgemeester nu zelf te zien en te bedanken.