Afscheidstournee Nijbroek


Vrijdagmiddag kwamen burgemeester Jos Penninx en zijn vrouw aan op een zonnig en versierd terras bij Dorpshuis De Arend. Het welkom werd ingeluid met het ‘Nijbroeker Volkslied’.

Gert Nieuwenhuis, voorzitter van Plaatselijk Belang Nijbroek, bedankte de burgemeester voor de eigenheid en identiteit van elk dorp in de gemeente: “Dat maakt dat er in Nijbroek prettig wordt samengewerkt aan de toekomst van ons dorp en de unieke polder. En dat onze inwoners zich ook actief hiervoor willen inzetten. U bent een veelzijdig en maatschappelijk betrokken mens. Dank.” Vervolgens ontving de burgemeester onder andere een volle cadeaumand vol met bijdragen van de inwoners. 

“Voor mij was een bezoek aan Nijbroek altijd een feest", aldus burgemeester Jos Penninx. Daarna maakte hij een praatje met de aanwezigen. Na een prachtig verhaal over de geschiedenis van de kerk door de dominee, werd er een korte wandeling gemaakt door het dorp. Via de kerk, in gesprek met de oudste inwoner en door de nieuwbouwwijk. Bij elk huis hingen posters om de burgemeester te bedanken. Het was een fijne middag in Nijbroek!