Afscheidstournee Posterenk


Burgemeester Jos Penninx en zijn vrouw zijn woensdagmiddag bij de draaiende wieken van de Wilpermolen ontvangen voor zijn afscheid in Posterenk

Piper Sjoerd zorgde met zijn doedelzak voor de muzikale omlijsting tijdens het warme onthaal. Aan de oproep om de Nederlandse vlag uit te hangen was massaal gehoor gegeven. Bij de molen had zich een afvaardiging van alle verenigingen en werkgroepen uit het dorp verzameld. Andre Berenschot, voorzitter van Posterenks Belang e.o. sprak woorden van dank uit: “Het samenbinden van de gemeenschap, dat is waar u voor staat en waar wij hier in Posterenk ook vorm aan hebben kunnen geven via de functie van de dorpscontactpersoon”.

De burgemeester ontving een ets met een afbeelding van de molen. Deze ets wordt alleen uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Posterenk. Verder nam Maurits Jansen het woord namens de werkgroep Bevrijding. Hij bedankte de burgemeester voor zijn betrokkenheid bij de contacten die het dorp heeft gelegd met familieleden van de bevrijders in Canada. Voorzitter Vincent Hutten van Pampus sprak een heuse proclamatie uit, waarbij de burgemeester en zijn vrouw gratis toegang werd toegezegd bij toekomstige activiteiten. “We verwachten dat u minstens 1x per jaar lekker uit uw dak gaat”.

Tot slot sprak burgemeester Jos Penninx zelf uit dat hij onder de indruk was van de wijze waarop Posterenk dingen samen doet. “Ook in coronatijd hoort iedereen erbij, dat heb ik ervaart tijdens de herdenking van 75 jaar vrijheid en bij een online avond over het dorpsontwikkelingsplan dat jullie hier zelf maken. Bedankt voor de warmte waarmee ik altijd ontvangen ben!”