Afscheidstournee Teuge


Deze vrijdagavond in Teuge was fantastisch,” dat waren de warme woorden van burgemeester Jos Penninx na afloop van zijn 8e bezoek tijdens zijn afscheidstournee.

Bij de unieke NatuurTempel van Stichting Earth Awareness, werd de avond afgetrapt, met een welkomstwoord van Lucas Harbers, voorzitter van Algemeen Belang Teuge. Vanaf de Fliegerhorst stapte de burgemeester samen met zijn vrouw in een heuse golfkar.

Onder begeleiding van de organisatoren Hetty Vorselman en dorpscontactpersoon Stefanie Verwaaijen, werd vervolgens bijna elke straat in het dorp bezocht. Enthousiaste inwoners brachten spontaan gedichten ten gehore en gaven cadeaus. Vergezeld met warme woorden bij de overhandiging, ging uiteindelijk van alles mee in de kar. Onder andere een opgekweekte cactus, Peco-mondkapjes, verrassingen voor de kleinkinderen, een afvalprikstok, een aantal edities van het dorpskrantje Teugje Nieuws, heuse Penninxwafels en zelfgemaakte Teugse geluksstenen.

Onderweg ontving de burgemeester ook een Teugs speldje voor zijn inzet voor het dorp. Door het bezoek van de burgemeester werden onderlinge ontmoetingen mogelijk gemaakt. Op afstand werd er namelijk buiten aan de deur gezellig bijgepraat door buren. De rondrit werd afgesloten bij De Slaapfabriek; tijd om na een onvergetelijk bezoek voldaan huiswaarts te keren.