Afscheidstournee Twello


Woensdagavond ging het afscheidstournee van burgemeester Jos Penninx verder in Twello.

De muzikanten van Cadenza en Exelsior wachtten de burgemeester en zijn vrouw op, voor de bibliotheek op het Marktplein. Samen met zijn vrouw nam hij plaats in een witte oldtimer cabrio, waarna het gezelschap vertrok voor een rondrit door Twello. De stoet werd aangevoerd door de muziek en afgesloten door de prachtige fietskar met bloemen van de Stichting Dorpsverfraaiing Twello. Ondanks de hevige regen, stonden veel inwoners langs de route of binnen schuilend achter het raam te zwaaien. Een klein meisje met een trommeltje en een fluit vond het gebeuren zo leuk dat ze een heel eind mee liep, tot vreugde van de burgemeester

Zo ging de bonte stoet, in feestelijk marstempo, richting sportcomplex Zuiderlaan. Daar was een ontvangst van de organisatie, die bestond uit Margot Halfwerk, Klaas Dusselaar, Marike Smit en Fred Meeuwsse. Bij aankomst was er een groots optreden van de gymnastiek- (en dans-) afdeling van SV Twello.

Vervolgens begon buiten het defilé. Verschillende organisaties uit Twello kregen de tijd om langs te lopen en afscheid te nemen van de burgemeester. Jong en oud kwamen voorbij. Zo mocht de burgemeester onder andere het orkest van Excelsior dirigeren (“Ik neem aan dat jullie niet teveel naar mij hebben gekeken”). Samen met zijn vrouw deed hij een Molukse dans, hield hij een postduif vast en speelde hij een potje tafeltennis.

Hij ontving mooie dankwoorden en bijzondere cadeaus, waaronder een persoonlijk kunstwerk namens de Kunstkring. Duidelijk werd dat de burgemeester zich tijdens zijn pensioen niet hoeft te vervelen, want er waren volop uitnodigingen om nieuwe hobby’s uit te proberen. Na een spetterend optreden van de slagwerkgroep van Cadenza werd in de sportkantine in klein verband de avond afgesloten. Het was onvergetelijk en de organisatie werd hartelijk bedankt.