Afscheidstournee Voorst


Aan alles komt helaas een eind. Ook aan het afscheidstournee van burgemeester Jos Pennninx. Het afscheid in Voorst was dan ook de laatste in een reeks van 12 bezoeken aan alle dorpen in onze gemeente.

Een flink aantal inwoners van Voorst,  waaronder dorpscontactpersoon Eva Liem en bestuurslid van Voorsterbelang en omstreken Martine Schulte, verwelkomden de burgemeester op het prachtige Landgoed Beekzicht. Er waren toespraken, cadeaus en hapjes & drankjes.

Burgemeester Jos Penninx werd geroemd om zijn betrokkenheid, zichtbaarheid en bestuurlijke capaciteiten. “Het lijkt soms makkelijk, maar het is een kunst om alles in goede banen te leiden. Dit heeft u altijd voortreffelijk gedaan”, aldus Henk Wijtenhorst. Tije Bosse van CV Circus Voorst presenteerde een quiz tussen de burgemeester en de dorpscontactpersoon.

De kinderen van de twee basisscholen boden de burgemeester voor zijn afscheid een eigengemaakt boekwerk vol mooie knutselwerken aan.Thomas Weijenberg had namens de inwoners, voor de burgemeester een houtsculptuur van de burgemeester die zijn favoriete sport, golf, beoefent, gemaakt. Er was ook een tentoonstelling van het fotoproject ‘Voorst in tijden van Corona’ met fotografie van Aukje Simone. Zij portretteerde inwoners thuis om zo een naslagwerk te creëren van deze bijzondere tijd. Ook de burgemeester is hiervoor op de gevoelige plaat vastgelegd. Deze geslaagde avond vormde een mooi slot van een hartverwarmend afscheidstournee.