Afscheidstournee Wilp


Burgemeester Jos Penninx en zijn echtgenote mochten tijdens zijn afscheidstournee al plaatsnemen in bijzondere vervoersmiddelen, zoals een golf-handicart, een vierspan, een Deux Chevaux en een oldtimer cabrio. Vrijdagavond was het een witte Jeep waarmee de burgemeester naar Wilp mocht rijden.

De inwoners van het dorp Wilp maakten er een onvergetelijke avond van. De brassband van Crescendo zorgde voor een mix van muziek. Er waren verschillende dankwoorden, onder andere van de belangenvereniging Wilp. Voorzitter Sander Smit ziet gelijkenissen in de burgemeester en de heilige Lebuïnus. Beiden speelden, volgens Sander, een belangrijke rol in de geschiedenis van Wilp: “Zowel burgemeester Jos Penninx als de heilige Lebuïnus kunnen gekarakteriseerd worden als verbinder”. De burgemeester genoot van een culinaire proeverij. In zijn dankwoord sprak de burgemeester zijn waardering uit voor de gemeenschapszin in Wilp: “Wilp gaat niet bij de pakken neerzitten als er bijvoorbeeld winkels sluiten in het dorp. Nee, Wilp steekt de handen uit de mouwen en organiseert zelf een eigen weekmarkt!”

Op het terras van dorpshuis De Pompe was een informeel samenzijn. Natuurlijk werden er samen herinneringen gedeeld, zoals de ruiming van de V1 bom en het 1250-jarig bestaan van het dorp Wilp. Daarna benoemde Wilp de burgemeester, met een alternatieve ambtsketen van klei, hem tot ‘bijna ereburger van Wilp’. Tot slot zongen de Wilpenaren een speciaal voor de burgemeester geschreven afscheidslied.