Afscheidstournee Wilp-Achterhoek


Gisteravond was de burgemeester welkom in Wilp-Achterhoek op het prachtige pleintje bij het Theekoepeltje. De kids van de majorettes zorgden voor een warme ontvangst middels een welkomstpoort.

“Een klein dorp heeft veel te bieden” was een van de zinnen die uit werd gesproken. Dat was niet voor niets. Een heus defilé stond de burgemeester en zijn vrouw te wachten. De leerlingen van Kindcentrum Wilp-Achterhoek overhandigden hun mooiste knutselwerkjes en een klassieke gieter voor in de tuin.

Huub Wildenbeest, voorzitter van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek, noemde de burgemeester ‘opvallend onopvallend’. Een kwaliteit die past bij de cultuur hier in de streek, met beide benen op de grond en tussen de mensen. ‘U bent er altijd, met positieve aandacht en oprechte interesse’ aldus de afvaardiging van CV De Lollebroek. ‘Nu tijd voor andere dingen, wie weet wordt u nog eens Prins Carnaval. Denk er eens over na!’.

Daarna nam de burgemeester zelf plaats achter de opgestelde ton. ‘Ik heb Wilp-Achterhoek leren kennen van soms moeilijke ruimtelijke dossiers, maar ook van alle gezellige evenementen. En ik heb persoonlijk ook ervaren dat dit veel meer is dan alleen feesten; een bindmiddel in de gemeenschap. Dat je er in het dorp ook voor elkaar bent in lastige tijden of na een trieste gebeurtenis. De mensen in Wilp-Achterhoek pakken elkaar beet en helpen elkaar verder. Dat is iets om trots op te zijn en te behouden’.

Er kwamen nog heel veel inwoners in het defilé langs om de burgemeester met kleine lekkernijen of bloemen te bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid. Een hartverwarmend bezoek!