Afsluiting viaduct Sluinerweg Wilp-Achterhoek


In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt Heijmans de A1 tussen Apeldoorn en Twello. Onderdeel van de werkzaamheden is het vervangen van het viaduct Sluinerweg in Wilp-Achterhoek. Dit betekent dat de Sluinerweg van en naar Twello voor ruim een half jaar is afgesloten. De werkzaamheden starten op 8 januari 2024. De verwachting is dat deze tot medio 2024 duren.

Enorm karwei

Het slopen en herbouwen van het viaduct is een enorm karwei. Dat kost veel tijd en een wegafsluiting van ruim een half jaar is een lange periode. Zeker voor de mensen die in de omgeving wonen en werken en iedereen die vaak gebruikmaakt van de Sluinerweg. Daarom zal Heijmans er alles aan doen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen. Uiteraard staan zorgvuldigheid en veiligheid daarbij voorop.

Omleiding verkeer

De afsluiting geldt voor al het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het lokale gemotoriseerd verkeer vanaf de N789 en de N345 omgeleid via de Haanstraat, N790, N791, Fliertweg en H.W. Iordensweg. We doen dit bewust via deze omleidingsroute om gevaarlijke en hinderlijke situaties op smalle plattelandsweggetjes te voorkomen. Bezoekers aan Twello, bijvoorbeeld aan het bedrijventerrein Engelenburg, kunnen vanaf de A1 en A50 gebruik maken van afrit 22 Twello. Voor hulpdiensten, fietsers, voetgangers en de buurtbus blijft het naastgelegen viaduct Ardeweg beschikbaar.

Planning en meer informatie

Op de website a1oost.nl en in de Bouw App van Heijmans leest u alles over de verbreding van de A1 en wanneer alle werkzaamheden plaatsvinden.