Altijd al de geur van een hennepkwekerij of xtc-lab willen ruiken? Dit is uw kans!


De ondermijningsbus

Afgeplakte ramen, een vreemde geur, veel activiteit bij een pand op vreemde tijdstippen of een winkel waar je alleen contant kunt betalen. Dit zijn signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit. In de gemeente Voorst zetten wij ons n voor een leefbare en veilige omgeving en pakken we ondermijning aan. Op vrijdag 24 mei kunt u een kijkje nemen in de Ondermijningsbus en krijgt u informatie. De ondermijningsbus staat van 9.00 tot 17.00 op de parkeerplaats aan de Michiel de Ruyterstraat, achter de Hema, in Twello.

Ondermijnende criminaliteit is een maatschappelijk probleem en de bestrijding ligt niet alleen bij de overheid of de politie. Daarom wil de gemeente Voorst inwoners bewust maken van praktische informatie, signalen en het belang om te melden. Dat doen we met een speciale Ondermijningsbus.  

Interactieve belevingsbus

Diverse zintuigen worden geprikkeld bij de Ondermijningsbus. Zo kunt u de geur van hennep, een xtc-lab en een cocaïnewasserij ruiken. Met het interactieve en laagdrempelige spel ‘Crime hunter’ kunt u eventueel zelf aan de slag.

Bij de Ondermijningsbus krijgt u inzicht in onder andere de gevaren van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs, hoe u signalen van diverse vormen van ondermijnende criminaliteit kunt herkennen en waar u deze vervolgens (anoniem) kunt melden.

Kom kijken!

U bent van harte welkom op vrijdag 24 mei tussen 9.00 en 17.00 uur aan de Michiel de Ruyterstraat (Parkeerplaats achter de Hema) in Twello.