Aubade en Oranjereceptie


Zaterdag 27 april 2019 vieren we Koningsdag. Dan is er ook een aubade en receptie.

Aubade 2019

Zaterdag 27 april 2019 vieren we Koningsdag. Het is in de gemeente Voorst een goede traditie de viering van Koningsdag te openen met een aubade bij het gemeentehuis. De aubade wordt afgesloten met een ‘Oranjereceptie’. Zowel bij de aubade als bij de Oranjereceptie is iedereen van harte welkom. Aansluitend is er een gezellige kleedjesmarkt in de Schoolstraat en de kinderen kunnen deelnemen aan het kinderprogramma op het Marktplein.

Aubade
De aubade begint om 9.30 uur met een welkomstwoord van de burgemeester en het hijsen van de Nederlandse driekleur. Met het zingen van het ‘Wilhelmus’ en het Geldersch Volkslied brengen we hulde aan onze Koning en het Koningshuis. Voor de muzikale begeleiding zorgen de muziekkorpsen Excelsior en Cadenza. Alle aanwezigen krijgen de teksten van de liederen uitgereikt, zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen!

Gedecoreerden
Behalve aan de Koning en het Koningshuis brengen we in de gemeente Voorst tijdens de aubade ook hulde aan de inwoners, die ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van onze vorst, op vrijdag 26 april een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Welke personen dat dit jaar zijn, kunnen we u nog niet vertellen omdat deze onderscheidingen nog uitgereikt worden.

Oranjereceptie
Aansluitend aan de aubade is er de zogenaamde Oranjereceptie op het voorplein van het gemeentehuis. Bij verschillende standjes deelt de gemeente koffie met krentenwegge, limonade en natuurlijk een Oranjebitter uit. Voor de kinderen is er een ijsje. Uiteraard brengen we gezamenlijk een toast uit op Z.M. de Koning en ons Koningshuis.