Aubade en Oranjereceptie op 27 april 2023


Op donderdag 27 april 2023 vieren we Koningsdag. Het is in de gemeente Voorst een traditie de viering van Koningsdag te openen met een aubade. De aubade wordt afgesloten met een Oranjereceptie. Zowel bij de aubade als bij de Oranjereceptie is iedereen van harte welkom. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in het gerenoveerde gemeentehuis.

Oranje traktatie voor Koningsdag

Aubade

De aubade begint om 9.30 uur met een welkomstwoord van burgemeester Paula Jorritsma-Verkade en het hijsen van de vlag door de scouts. Met het zingen van het ‘Wilhelmus’ en het Geldersch Volkslied brengen we hulde aan onze Koning en het Koningshuis. De muziekkorpsen Excelsior en Cadenza uit Twello zorgen tijdens deze ochtend voor de muziek. De scouts delen de teksten van de liederen uit zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen! Leden van het popkoor Break Out en leerlingen uit groep acht van bassischool de Eben-Haëzer zijn dit jaar ook aanwezig en zingen tijdens de aubade met u mee.

Gedecoreerden

Tijdens de aubade brengen we ook hulde aan de inwoners, die ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van onze vorst, op woensdag 26 april een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen.

Oranjereceptie

Aansluitend aan de aubade vindt de Oranjereceptie plaats. Tijdens de Oranjereceptie zingen de leden van popkoor Break Out nog enkele nummers uit hun repertoire. Er is koffie, thee, Oranjebitter en een zoete lekkernij. En ook aan de kinderen is gedacht.

Activiteiten

Tijdens en na afloop van de Oranjereceptie kunnen kinderen tot 12.00 uur deelnemen aan verschillende activiteiten op het speelveld tussen de Wingerd en het gemeentehuis. De activiteiten worden verzorgd door de scouts van de Gelre Groep en de Vundelaar uit Twello. In het centrum van Twello start om 10.00 uur een gezellige kleedjesmarkt.

Parkeren

Komt u met de auto? Dan kunt u deze achter het gemeentehuis parkeren.