Aubade en Oranjereceptie op zaterdag 27 april 2024


Groep mensen voor het gemeentehuis in Twello op Koningsdag

Op zaterdag 27 april 2024 vieren wij Koningsdag. Het is in de gemeente Voorst een traditie de viering van Koningsdag te openen met een aubade en af te sluiten met een Oranjereceptie. Zowel bij de aubade als bij de Oranjereceptie is iedereen van harte welkom. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats bij het gemeentehuis.

Aubade

De aubade begint om 9.30 uur met een welkomstwoord van de burgemeester en het hijsen van de vlaggen door de scouts. Met het zingen van het ‘Wilhelmus’ en het Geldersch Volkslied brengen we hulde aan onze Koning en het Koningshuis. De muziekkorpsen Excelsior, Cadenza en een delegatie van Ons Genoegen zorgen voor de muzikale omlijsting. De scouts delen de teksten van de liederen uit, zodat iedereen mee kan zingen met de leden van popkoor Break Out. 

Gedecoreerden

Tijdens de aubade brengen we hulde aan de Koning en het Koningshuis, en ook aan onze inwoners die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Op deze ochtend kunt u de nieuw gedecoreerden ontmoeten, die op vrijdag 26 april verrast worden met een lintje.

Oranjereceptie

Aansluitend aan de aubade vindt de Oranjereceptie plaats. Tijdens de Oranjereceptie zingen de leden van popkoor Break Out enkele nummers uit hun repertoire. Er is koffie, thee, fris, Oranjebitter en iets lekkers voor de kinderen.  

Activiteiten

Tijdens en na afloop van de Oranjereceptie kunnen kinderen tot 12.00 uur deelnemen aan verschillende activiteiten van scouts van de Gelre Groep en de Vundelaar op het speelveld tussen de Wingerd en het gemeentehuis.