Beste inwoners, beste boeren en sympathisanten in de gemeente Voorst


Afgelopen dinsdag, 26 juli, vroegen wij jullie aandacht voor de omgekeerde vlaggen die op vele plekken in onze gemeente Voorst aan lantaarnpalen hangen. Vlaggen die daar zijn opgehangen door sympathisanten van boeren en door boeren uit onze gemeente zelf. Wij lieten jullie weten dat wij als gemeente veel berichten ontvingen van andere inwoners die aanstoot namen, en nemen, aan deze omgekeerde vlaggen in onze openbare ruimte. Deze inwoners belden naar ons algemene telefoonnummer. Of schreven een mail of een brief. Soms naar ons algemene mailadres; soms rechtstreeks naar de burgemeester. De strekking was in alle gevallen: “Gemeente Voorst, doé iets … haal die vlaggen uit onze openbare ruimte weg.” En vaak ook: “Wij snáppen de boeren en staan ook áchter onze boeren, maar die omgekeerde vlaggen vinden wij echt aanstootgevend.”

Kortom, er wonen in onze mooie gemeente Voorst inwoners die vóór de vlaggen zijn en inwoners die tegen de vlaggen zijn. Dus de ene buur is ervoor … en de andere buur is ertegen. Dat is een lastige situatie. En een verdrietige situatie. Want in een gemeente waar noaberschap geleefd wordt, betekent dit dat buren tegenover elkaar komen te staan. En dat zouden wij, met elkaar, niet moeten willen.

Gelukkig bleek uit contacten die wij vandaag hadden met een vertegenwoordiging van de boerengemeenschap uit onze gemeente, dat in deze groep onderling is besproken om de vlaggen op/rond 5 augustus a.s. zelf weer weg te halen. Als gemeente zijn wij blij met dit bericht. Blij dat er, uit wederzijds respect voor ieders gevoelens, wordt samengewerkt om de vlaggen zelf weg te halen.

We zijn benieuwd naar jullie reacties. Mail ons via gemeente@voorst.nl of bel naar (0571) 279 911.