Bevrijdingsloop Wilp-Apeldoorn woensdag 17 april 2024


Op woensdag 17 april 2024 organiseert de Stichting Bevrijding ’45 in de namiddag en avond een bevrijdingsloop van Wilp naar Apeldoorn. In april 1945 staken namelijk de eerste Canadezen de IJssel over in Wilp om op 17 april Apeldoorn te bevrijden. Inwoners van de gemeente Voorst kunnen op 17 april meelopen met de hardlopers van AV’34 die in estafettevorm het bevrijdingsvuur van Wilp naar het Oranjepark in Apeldoorn brengen. Militaire voertuigen van de vereniging Old Army Cars rijden de route mee en vlak voor het eindpunt sluit The City of Apeldoorn Pipes and Drums zich aan bij de hardlopers. Na afloop van het programma brengt een touringcar de hardlopers uit de gemeente Voorst terug naar Wilp.

Kerk met Canadese en Nederlandse vlaggen

Programma

  • 17.00 uur: ontvangst door de burgemeester van Voorst bij buurthuis de Pompe, Dorpstraat 41, Wilp. In het buurthuis is gelegenheid voor koffie en thee.
  • 17.15 uur: korte toespraak door de burgemeester van Voorst bij de kerk in Wilp.
  • 17.20 uur: vertrek hardlopers vanuit Wilp via een route van 16 km naar Apeldoorn.
  • 19.25 uur: hardlopers uit Wilp arriveren in het Oranjepark in Apeldoorn.
  • 19.30 uur: aanvang programma met het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij monument ‘De Man met de Vlag’ in het Oranjepark.
  • 20.00 uur: vertrek touringcar bij Koninklijke Scholengemeenschap (KSG), Molleruslaan 42 (100 meter voor het Oranjepark) naar Wilp.

Aanmelden

Wilt u als hardloper meelopen? Meldt u zich dan voor 2 april 2024 aan bij de gemeente Voorst, Monique Rogier: m.rogier@voorst.nl