Bewonersbijeenkomsten over huisvesting van statushouders en de opvang van Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers in de gemeente Voorst


Wij informeerden u de laatste periode via het Voorster Nieuws regelmatig over de zaken die wij als gemeente Voorst doen rond de huisvesting van statushouders en de opvang van Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers.

Zo kon u vorige week lezen dat we als gemeente een digitaal inwonerspanel zijn gestart, wat van 20 maart tot en met 17 april openstaat met een vragenlijst waarbij wij u vragen stellen over onderwerpen die voor u belangrijk zijn bij de opvang van asielzoekers.

In diezelfde krant staat een interview met wethouder Peter Wormskamp waarin hij onder meer een toelichting geeft over de Spreidingswet die sinds 1 februari 2024 van kracht is in ons land. Kortgeleden hield Peter Wormskamp ook een presentatie over dit veelomvattende onderwerp voor alle dorpsbelangenorganisaties uit onze gemeente. Een soortgelijke presentatie zal hij geven tijdens de 3 bewonersbijeenkomsten die we in april voor inwoners van de gemeente Voorst organiseren. Zoals u in het kader ziet staan, is dit op woensdag 10 april in Terwolde (Kriebelz), donderdag 11 april in Klarenbeek (MFC Klarenbeek) en op dinsdag 16 april in Twello (gemeentehuis). Tijdens de bewonersbijeenkomsten informeren we u over wat de gemeente Voorst doet rond de huisvesting van statushouders en de opvang van Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers.

Bijeenkomsten

Wees welkom! U hoeft zich niet aan te melden. De zaal is om 19.00 uur open.

DatumLocatie
Woensdag 10 aprilKriebelz Terwolde
Donderdag 11 aprilMFC Klarenbeek
Dinsdag 16 aprilGemeentehuis Twello
  • Zaal open: 19.00 uur
  • Aanvang: 19.15 uur
  • Afsluiting: 20.30 uur