Boerderijwinkels gemeente Voorst nu verzameld op superdieboer.nl


Op de nieuwe website superdieboer.nl vind je nu alle boerderijwinkels en overige lokale initiatieven die onze regio rijk is. Doel is het voor inwoners makkelijker te maken lokale adressen te vinden voor het kopen van o.a. groente, fruit, vlees en brood.

De website www.superdieboer.nl maakt onderdeel uit van de campagne ‘Super die Boer’. De campagne werd deze maand gelanceerd in de gehele regio.

‘Super die Boer’ vestigt de aandacht op de voordelen van een korte voedselketen en het kopen van lokaal voedsel. Want hoewel steeds meer mensen zich bewust zijn van die voordelen, is het niet altijd eenvoudig om deze manier van winkelen in de praktijk te brengen. Wat haal je waar? Wat zijn de openingstijden en hoe werkt het precies? Om bereidwillige consumenten op weg te helpen, is nu een handig overzicht beschikbaar op superdieboer.nl. Andere gemeenten die meedoen met het initiatief, zijn Apeldoorn, Zutphen, Brummen, Heerde, Epe en Lochem.

Wie doen er mee?

Behalve boeren zijn bakkers, supermarkten die lokale producten verkopen, en restaurants die met lokale producten werken bij de actie aangesloten. De Super die Boer-campagne besteedt ook aandacht aan vernieuwende initiatieven zoals De Pantry (een onbemande buurtwinkel in Wilp voor lokale producten), de coöperatie Van Onze Grond (die streekproducten in de schappen van de Jumbo Twello brengt).

Samenwerking stimuleren

De campagne is een initiatief van de Cleantech Regio en wordt gesubsidieerd door de EU en Provincie Gelderland. Het kopen van lokale producten stimuleert de economie in de regio en komt de saamhorigheid en samenwerkingsverbanden tussen lokale ondernemers ten goede. De campagne is onder meer zichtbaar in lokale kranten en bladen, bij aangesloten ondernemers en op de online kanalen van de betrokken gemeenten en partners.

Cleantech Regio

Cleantech Regio is naast de naam van de regio – het groene gebied in en tussen de Stedendriehoek Zutphen, Deventer en Apeldoorn – ook de naam van de kennis- en netwerkorganisatie waarbinnen wordt gewerkt aan het versterken van de duurzame, economische ontwikkeling van de regio. Dit vindt plaats door initiatieven uit onderwijs, ondernemers en overheid met elkaar te verbinden. Zo werkt Cleantech Regio aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt en een circulaire, energieneutrale economie.