Boodschap van de burgemeester


Over het coronavirus in onze gemeente.

 

Beste inwoners van de gemeente Voorst,

Sinds vandaag gelden er nieuwe landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Evenementen worden afgelast en groepsgewijs sociaal samenzijn afgeraden. Dit heeft een grote impact op ons allemaal in ons dagelijks leven.

Graag roep ik u allen op om u goed aan de richtlijnen te houden, ook al realiseer ik mij dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we dit virus mee helpen bestrijden. Daar ben ik van overtuigd.

Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat we elkaar maar links moeten laten liggen. Integendeel, het is juist nu belangrijk om een extra oogje in het zeil te houden en goed op elkaar te letten. Mensen die zich sowieso al eenzaam voelen zullen dit nu misschien extra gaan ervaren. Ik vraag u hier waar mogelijk alert op te zijn op uw medemens.

Haal bijvoorbeeld eens boodschappen voor elkaar of breng eten/drinken als u merkt dat iemand dat nodig heeft. Let bij contact dan wel op de richtlijnen. Elkaar ontmoeten wordt dan wel afgeraden, elkaar bellen of mailen kan natuurlijk wel gewoon. Of ontmoet elkaar via facetime of via het internet en kijk bijvoorbeeld op ons digitale dorpsplein Kijk in de Kernen

Samen dragen wij zo ons steentje bij aan het snel indammen van het coronavirus.

Met vriendelijke groet,

Jos Penninx