Brandweerposten zoeken collega’s


Wilt u écht iets betekenen voor de inwoners van Klarenbeek, Terwolde, Twello en Voorst? Kijk dan eens op brandweertwello.nl , brandweerterwolde.nl , brandweervoorst.nl of brandweerklarenbeek.nl want deze vier brandweerposten kunnen nieuwe collega’s gebruiken.

U kunt zich dan ook aanmelden voor meer informatie over de functie van vrijwilliger bij de brandweer. Of kom naar de wekelijkse oefenavond om uw vragen te stellen en alvast aan de slag te gaan tijdens een oefening.

Overdag beschikbaar

De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. De brandweerposten in de gemeente Voorst zijn vooral op zoek naar vrijwilligers die ook overdag beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk om bij twee korpsen actief te zijn als vrijwilliger, als u in een andere plaats woont dan waar u werkt. Inwoners van Klarenbeek, Terwolde, Twello en Voorst, maar óók mensen (m/v) die overdag in deze vier plaatsen werken zijn welkom als vrijwilliger. Bent u overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als u in ploegendienst werkt)? Ook dan nodigt de brandweer u van harte uit om te reageren.

Werkzaamheden

Brandweerwerk is veel meer dan alleen het blussen van branden. De brandweer verleent bijvoorbeeld ook hulp aan mensen en dieren bij brand en ongevallen, maar ook bij stormschade en wateroverlast.  

Wat biedt de brandweer

Als eerste geeft het veel voldoening om samen met het team mens en dier te redden in noodsituaties. Daarnaast zorgt de brandweer voor een goede opleiding en verzekering. En u ontvangt een financiële vergoeding voor de scholing, de oefeningen en de uitrukken.

Wat vraagt de brandweer

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré als u (wanneer u in loondienst bent) toestemming van uw werkgever heeft om in het geval van een alarmering uw werkplek te verlaten. Eventueel gaat de brandweer graag in gesprek met uw werkgever om dit te realiseren. Het is natuurlijk ook voor de werkgever fijn om een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer te hebben.

Aanmelden

Wilt u ook een uitdagende hobby met een belangrijke maatschappelijke waarde? Kijk dan op  de volgende websites: brandweertwello.nl , brandweerterwolde.nl , brandweervoorst.nl en brandweerklarenbeek.nl , hier kunt u zich ook direct aanmelden. De brandweer nodigt u dan uit voor hun wekelijkse oefenavond en informeert u graag.