Burgemeester Jos Penninx benoemd als ereburger tijdens afscheid


In de afgelopen weken nam de burgemeester al afscheid van onze inwoners tijdens een afscheidstournee langs alle dorpen. En gisteren was er een bijzondere raadsvergadering bij het multifunctioneel centrum (MFC) in Klarenbeek

 

Ook de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, collega burgemeesters, familie en vrienden waren voor deze bijzondere raadsvergadering uitgenodigd. Vanwege de nog steeds geldende corona-maatregelen zaten de genodigden in een andere zaal in het MFC en op Landgoed Krepel waar zij de raadsvergadering via een livestream op een groot scherm volgden.

 

Vele formele en informele, bijzondere, momenten werden gedeeld. Er waren lovende woorden vanuit het college en de gemeenteraad. “Sociale kwaliteit zit vaak in kleine dingen. In een zwembad niet op de zetel plaatsnemen, maar op de vensterbank tussen de ouders. En bij het haringhappen na de carnaval geen poespas maar gewoon meedoen”, vertelde plaatsvervangend voorzitter van de raad Edo Horstman. Ook buiten de gemeente Voorst wordt de verbindende kracht van burgemeester Jos Penninx gewaardeerd. Dit bleek onder andere uit de speech van de commissaris van de Koning, John Berends. De meest bijzondere speech was van Alie Schreurs, de echtgenote van Jos Penninx: “Meedenken, meepraten en meedoen is typisch Jos. Niet alleen tijdens zijn werk, maar ook binnenshuis”.

 

Na afloop van de bijzondere raadsvergadering vertrok het gezelschap vanuit het MFC naar Landgoed Krepel om zich daar bij de andere genodigden te voegen. Er was een spetterend optreden van de majorettes van C.V. Lollebroek. En een delegatie van de Voorster muziekverenigingen zorgde voor de muzikale omlijsting. Na een kopje koffie kwam er een einde aan deze bijzondere, maar toch feestelijke dag. Een prachtig eervol afscheid van burgemeester Jos Penninx met zijn gezin.