Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade


stelt zich aan u voor

 

Ik ben geboren en getogen in Friesland en woon, na veel omzwervingen voor mijn studie en werk, sinds 1994 in vestingstad Woudrichem en ben moeder van 4 kinderen. Oorspronkelijk ben ik historica en werkte onder meer als journalist, ambtenaar en als zelfstandige. Sinds 2012 ben ik actief in de lokale politiek en werkte als wethouder voor de gemeente Woudrichem en daarna de gemeente Altena. Mijn portefeuilles waren het erfgoeddomein, cultuur en het complete sociale domein. Bij dat laatste domein zette ik mij vooral in voor mensgerichte en ‘volhoudbare’ zorg; altijd met oog voor de mensen voor wie we het doen én met oog voor de betaalbaarheid van zorg. Met als ultiem doel ervoor te zorgen dat we ook de toekomstige generaties van zorg kunnen voorzien.

En nu ben ik uw burgemeester geworden. Burgemeester van de mooie gemeente Voorst in het oosten des lands. Een mooie verandering, waar ik de afgelopen weken enorm naar uit heb gekeken!

De gemeente Voorst zocht een ‘energieke aanjager’ die met hen de toekomst in wilde (was de kop van de vacaturetekst cq. profielschets). En dát trok mijn aandacht. Toen ik verder las, werd ik getroffen door het gevarieerde grondgebied van de gemeente Voorst. Met zowel bos als water. Van Veluwe tot IJsselvallei. In zo’n cultuurhistorisch waardevolle groene omgeving, waar noaberschap nog hoog in het vaandel staat, zag ik mijzelf zeker werken en wonen. Sinds mijn voordracht als burgemeester afgelopen 13 december, zijn wij als gezin op zoek naar een fijne plek in de gemeente Voorst om te wonen. Bovendien doet onze jongste zoon deze zomer zijn eindexamen. Tot die tijd logeer ik vaak in de gemeente en reis ik heen en weer.

Als burgemeester van de gemeente Voorst is één van mijn uitdagingen, en tegelijk een uitdaging van deze tijd waarin wij samen leven, om inwonersparticipatie vorm te geven. Participatie waarin iedereen zich herkent. Die ‘handschoen’ pak ik graag samen met raad en inwoners op; onder mijn motto #alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Ook is een belofte aan mijzelf, en aan u allemaal, om altijd een luisterend oor te bieden. En om dus veel naar buiten te gaan om zo met u in gesprek te komen. Ik wil u graag ontmoeten op de plek waar u woont, werkt en recreëert. Dit doe ik graag óók samen met raadsleden én door het meenemen van de ‘toekomststoel’. Dát is het idee van Jan Terlouw: om bij iedere vergadering een stoel in te ruimen voor ‘het kind’. Die gedachte heb ik altijd meegenomen in mijn werk in het openbaar bestuur. Om ons eraan te helpen herinneren voor wié we ons werk doen en om rekening te houden met huidige en toekomstige generaties.

De komende maanden ga ik u vast ontmoeten. Ik kijk ernaar uit!

Paula Jorritsma-Verkade

Burgemeester

#sportieveburgemeester #schaatsen #hardlopen #samendoenisleuker

© Gemeente Voorst