Burgemeester Renske Helmer-Englebert schrijft mee met Write for Rights


Met de actie ‘Write for Rights’ van Amnesty International wordt er aandacht gevraagd voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Burgemeester Renske Helmer-Englebert ontving gisteren daarom het eerste schrijfpakketje, uit handen van de vakgroep Amnesty International Voorst. In het schrijfpakket die de burgemeester in ontvangst nam, zitten handige materialen om zelf mee te schrijven tegen onrecht.

 

Write for Rights

De grote schrijfactie ‘Write for Rights’ wordt jaarlijks rond 10 december, de dag van de internationale mensenrechten, georganiseerd. Mensen van over de hele wereld schrijven brieven of een kaart tegen onrecht. Deze brieven en kaarten belanden in de brievenbus van machthebbers die mensenrechten schenden. Op deze manier probeert Amnesty onrecht te stoppen. Door deze actie werden al tientallen mensen vrijgelaten, werden rechtszaken heropend en kregen bedreigde mensen bescherming. Ook burgemeester Renske Helmer-Englebert klom gisteren zelf in de pen: “Door over en aan mensen te schrijven geef je aan een nummer in een cel weer een gezicht en identiteit terug. Waar overheden mensen onmenselijk oppakken en vastzetten kun jij als mede wereldburger laten zien dat ze bestaan en niet weggemoffeld kunnen worden. Amnesty bewijst sinds jaar en dag dat schrijven werkt, dus pak de pen en doe mee!”

Schrijfpakket

Amnesty stelt schrijfpakketjes beschikbaar zodat ieder op zijn eigen tijd en in eigen woning brieven of kaarten kan schrijven. In het schrijfpakketje zitten alle materialen die u nodig heeft om mee te doen. Daarnaast vindt u in het pakket ook voorbeeldbrieven met achtergrondinformatie en blanco kaarten waar u een bemoedigende boodschap op kunt schrijven. Inwoners van de gemeente Voorst kunnen een pakketje ophalen bij de ingang van het gemeentehuis, de bibliotheek in Twello, Klein Twello, Stiltecentrum van de Dorpskerk in Twello en het MFC in Klarenbeek. Bent u klaar met het schrijven? Lever dan de brief en/of kaart weer in op de bovengenoemde locaties, voor eind deze maand.