Buurtactie Energiezuinig Wonen in Klarenbeek


Met deze actie wil de gemeente energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren.

Buurtactie

Dit najaar is de gemeente gestart met de Buurtactie Energiezuinig Wonen in Klarenbeek. Met deze actie wil de gemeente energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren. De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket en gemeente Apeldoorn.

Adviesrapport voor energiebesparing

Afgelopen maand zijn voor vier woningen in Klarenbeek een uitgebreid adviesrapport voor energiebesparing opgesteld door de experts van Regionaal Energieloket. Dit advies bevat onder andere een stappenplan naar een aardgasvrije woning. De rapporten zijn zo opgesteld dat ze te gebruiken zijn voor woningen van hetzelfde type en uit dezelfde bouwperiode. Daardoor kan de verduurzaming van woningen in Klarenbeek grootschalig worden aangepakt. Maar de adviesrapporten kunnen natuurlijk voor veel meer woningen in de gemeente Voorst worden gebruikt.

Informatiebijeenkomst 2 november

Op dinsdag 3 november om 19:30 organiseren de gemeente Voorst, gemeente Apeldoorn en het Regionaal Energieloket een informatiebijeenkomst voor alle woningeigenaren in de gemeente. In verband met het Covid-19-virus zal deze online plaatsvinden. U kunt zich via uw computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg hoe u online kunt deelnemen is te vinden op regionaalenergieloket.nl, na het invullen van uw postcode. Tijdens de bijeenkomst worden de rapporten kort toegelicht en kunt u vragen stellen aan de gemeente en het Regionaal Energieloket.

Wilt u graag het Energiezuinig Wonen Rapport per post ontvangen? Neem dan contact op met Ireen Manders, projectmedewerker duurzaamheid en afval. Telefoon: 0571- 27 99 11.

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Voorst helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Voorst.